L'Espectacle "D'un temps" guanya el Premi Ateneus 2010

L’Esbart Ciutat Comtal va ser fundat l’any 1959 a Barcelona i es va constituir com una entitat associativa sense afany de lucre. Des dels seus inicis ha treballat en l’àmbit de la dansa popular i tradicional catalana.
La nostra activitat principal és ballar dansa catalana, ballar pel plaer de realitzar una activitat que comporta satisfacció personal, relació social i divertiment.
A més de ballar per fomentar i mantenir la cultura, la nostra voluntat és mostrar el treball propi, divulgar el ball popular i establir contactes generacionals. La fita és realitzar espectacles amb rigor i amb una qualitat artística que captivin i fomentin l’interès entre el públic perquè el nostre repertori tingui en la societat actual el reconeixement que es mereix com a valor patrimonial.
L’espectacle D’un temps va ser ideat, des del primer moment, com un projecte caracteritzat amb els mateixos atributs que qualsevol dels nostres altres treballs. L’espectacle dels nostres exdansaires s’havia de presentar amb dignitat, pulcritud i rigor, i s’havia d’inscriure en el present tot procurant que la presentació i l’escenografia s’atenguessin a les pautes establertes per l’actualitat. En base a tota premissa escènica, la memòria, la nostàlgia i el record havien de transcendir mitjançant les danses d’un temps i fer-ne partícip a tot el públic.
El resultat va ser un espectacle d’exdansaires en el qual s’hi recullen un compendi de danses catalanes del repertori de l’Esbart al llarg dels anys passats.
S’interpreten compaginant una acurada presentació a partir d’un recull de temes musicals vinculats a l’època i la narració de petits fragments d’un presentador que evoca el record. Els aires retrospectius culminen amb breus instants de projeccions audiovisuals que transporten el públic amb imatges commovedores de la nostra història.
La realització de tot l’espectacle mostra una cura especial en el tracte emotiu a través del contingut nostàlgic i a la vegada s’esmerça en mostrar una qualitat escènica presentant un disseny de vestuari per a l’ocasió, disseny lumínic, fragments de piano en directe i l’elaborada interpretació de les danses darrera un gran treball del director artístic i de tots els dansaires.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada