S'entreguen els Jocs Florals


El 16 de setembre es van entregar els Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, recuperats després de molts anys de no celebrar-se. S’havien establert quatre categories. Per una banda, hi havia el premi Jacint Laporta al millor treball en prosa d’investigació sobre els barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que en aquesta ocasió va quedar desert. “La qualitat dels treballs presentats no satisfeia la voluntat del premi”, va explicar el secretari. L’Englantina d’or la va guanyar Imma Fusté per “Un brindis per Catalunya”; la Viola d’argent i d’or va ser el premi que es va endur Eva Moreno amb “Hora baixa”; i, finalment, la Flor natural la va guanyar Salvador Sunyer amb “Tu que et lleves a l’alba com l'estrella”.
En l’entrega també hi va participar la Núria Feliu, que va llegir un poema del santsenc Josep Miracle, guanyador dels Jocs Florals de l’any 1920, i la Societat Coral la Floresta, que va fer una petita cantada convidant el públic a entonar Els segadors per cloure l’acte.
Tot i que la data en què es va fer el lliurament d’aquests Jocs Florals pogués sorprendre a algú, Ramon Tort, president de la Federació de Comissions de Carrers de la Festa Major de Sants va explicar: “Els nostres barris organitzaven els Jocs Florals vinculats a les festes majors i un dels primers van ser els de Sants, l’any 1877, i amb un fundador de gran prestigi, Jacint Laporta”. Per això es van entregar entre les festes majors dels tres barris. També va fer referència a la història dels Jocs Florals el mantenidor d’enguany i secretari del jurat, Albert Torras, president de la Societat Coral La Floresta. En el seu discurs va dir que aquest certamen vol “ser porta d’entrada de la poesia als nostres barris, homenatge a la lírica i reconeixement als poetes” que va definir com a “coreògrafs de la paraula”.
“La sala fa goig i demostra que la cultura està ben viva entre tots nosaltres i entre tots els barris”, va comentar Eduard Freixedes, president del Disricte de Sants-Montjuïc. Imma Moraleda, regidora del Districte, va elogiar la reinstauració dels jocs dient que es tracta d’“una iniciativa que històricament tant havia regalat als nostres barris, en un temps segurament molt diferent al que ara vivim, en el qual la cultura s’havia de fer oralment”.
Properament es publicaran les bases per a la convocatòria dels Jocs Florals del 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada